TITLE

DESCRIPTION

Sarandë - Lukovë - Borsh - Qeparo - Pilur - Sarandë

Për të marrë pjesë për safari xhip nga të gjitha hotelet atëherë fillimi i kësaj aventure do të jetë nga pika e kalasë së Lekurësit.

Udhëtojmë nga rruga kryesore gjithmonë në anën e bregdetit pranë detit Jon dhe duke kaluar nga disa fshatra shqiptare që kanë arkitekturën tipike mesdhetare, një pushim për kafe do të jetë në fshatin Borsh, për të bërë një pushim. Kafe ose pije e butë të përfshira.

Nisemi nga Borshi, duke kaluar nga fshati Qeparo dhe destinacion do të jetë fshati malor nga ku polifonia shqiptare u krijua. Ky fshat emërohet  Pilur dhe ndodhet 950 m nga niveli i detit.

Nga Qeparo për Pilur do të jetë rruga aventurë gati  99% deri në kodër .

Në Pilur ne do të kemi mundësi për të vizituar kishën e Shën Mërisë, duke ecur nëpër fshat, shijen e mishit tradicional dhe gatimeve tradicionale të zonës. Ushqimi  do të jetë i përfshirë.

Pas drekës lokale dhe shijimit të pamjes së këndshme e cila është shumë e qartë, nga maja mund të shihni të gjitha : ishullin e Jonit përgjatë  kodrës  duke zbritur mund të shikoni plazhin e Himarës. Qëndrojmë  përafërsisht 2-3 orë në plazhin më të mirë të bregdetit Jon të Shqipërisë.

Në pasdite fillojmë largimin tonë nga Himara, në rrugën për në Sarandë do të vizitojmë kalanë e Porto Palermo, baza e dytë më e madhe detare gjatë sistemit komunist. Kjo kala është ndërtuar në shekullin e pesëmbëdhjetë (periudha veneciane) dhe më vonë ishte e plotë gjatë shekullit të 18-të (periudha osmanët)

Pas kthimit tone në Sarandë  do të transferohemi  përsëri në hotel.

© Copyright 2015 by Galaxy Travel Powered by Keminet & iRegister
Rruga Pjeter Bogdani, Pallati jeshil, 10 katësh ) Nr. 3 Tiranë
Tel&Fax : +355 4 22 30 179 Mob: +355 695803876 / +355 684016398 - Email: galaxytravel.al@gmail.com